Aralık Ayında Hangi Balık Yenir?
Genel olarak balıkların en lezzetli olduğu zamanlar kış aylarına denk gelmektedir. Bu aylar içerisinde en lezzetli balıklara ulaşma olanağı çok yüksektir. Sonuç olarak balık severler kış aylarında balık tüketimini artırmaktadır. Aralık ayında yenilebilecek balıklar fazladır. Ekstra olarak tam mevsimi diyebileceğimiz balık türleri de fazla bir sayıya aittir. Tam mevsimi diyebileceğimiz balıkların tüketilmesi, lezzet bakımından size daha uygun olmakla birlikte bütçenizi de zorlamayacaktır. Çünkü balıkların tam mevsiminde olması fiyatları da rahatlatmaktadır.
Aralık ayında özellikle hamsi ve kefal balıkları öne çıkmaktadır. Bilindiği gibi zaten hamsi, önemli bir kış balığıdır. Kış aylarında her sofrada hamsiye rastlayabilmek mümkündür. Karadeniz’de çok miktarlarda tutulan hamsi, denizden çıktıktan kısa süre içerisinde sofralarımızda yer edinmektedir. Elbette sofralarımızda hamsilerin olmasındaki en büyük etken, hamsinin Aralık ayında daha da yağlanmasıdır. Bu yağlanmayla birlikte de en yüksek lezzet alınmaktadır.
Barbun ve çipura da Aralık ayında yenilmesi gereken balıklardandır. Belirttiğimiz bu balık türleri de Aralık ayında ekstra lezzetlidir. Dolayısıyla barbun ve çipura tüketimi de bu ay içerisinde yapılmalıdır. Aralık ayında en çok tercih edilen balık türleri yalnızca bunlar değildir. Kılıç, lahos, kalkan, tekir, istavrit, lüfer ve uskumru da tüketimi tavsiye edilen balıklardandır. Bu gibi balıkların her yerde tutulabilmesi de ülkemize balık tüketimi konusunda olumlu bir etki bırakmaktadır.