Haziran Ayında Hangi Balık Yenir?
Haziran ayı, ortalama deniz sıcaklığını seven balıklar için ideal bir aydır. Bu ay içerisinde özellikle ılık suları seven balıkların tüketilmesi uygundur. Kısacası birçok balık Haziran ayında rahatlıkla tüketilmektedir. Balık tüketimi yapmak, beyin sağlığımız ve fiziksel gelişimimiz için önemlidir. Ancak her balık, kendi mevsimi içerisinde tüketilmelidir. Aksi durumlarda tüketilen balıklar bizlere ekstra bir yarar sağlamamaktadır.
Haziran ayında yenilecek balık denince akla ilk gelen tür sardalya balığıdır. Sardalya, özellikle yaz aylarının vazgeçilmez balığı olarak nitelendirilmelidir. Yılın geri kalan bölümünde pek fazla görülmeyen bu balık türü, içeriğindeki fazla oranda OMEGA 3 sebebiyle bizlere neden tüketilmesi gerektiğini kanıtlamaktadır. Haziran ayında en yüksek yağ oranına sahip balık sardalyadır. Diğer balıkların yağ oranları, diğer aylara göre daha az bir seviyededir. Ancak diğer balıkların tüketiminde de bir problem bulunmamaktadır.
Haziran ayında tüketilebilecek balıklar listesine; istavrit, lüfet, uskumru, tekir, barbun, kalkan, lahos, kılıç, çipura türleri de eklenmelidir. Bu balıklar Haziran ayında nispeten daha az bir yağ oranına sahiptir. Ancak genel anlamda bu balıklardan da maksimum lezzeti alabilmek mümkündür. Balıkların bu ay içerisinde ortalama yağ oranına sahip olması, lezzeti çok olumsuz etkilememektedir. Belirtilen bu balıklar zaten her dönem boyunca belli bir yağ oranıyla karşımıza çıkmaktadır. Elbette balıkların ekstra yağlı olduğu dönemler de mevcuttur. Ekstra yağlı olan bu dönemlerde balıklar daha fazla tüketilmelidir.