Ekim Ayında Hangi Balık Yenir?
Havaların soğuması demek balıkların tam olarak lezzetlenmesi demektir. Ekim ayı, aynı Eylül ayı gibi balık açısından önemli bir aydır. Bu ay içerisinde çok sayıda balık türü tutulmakta ve satışa sunulmaktadır. Balık fiyatları da bu ay içerisinde uygun seviyelerde seyretmektedir. Herkes bütçesine göre balık alabilmekte ve yağlanmış olan enfes balıkları yiyebilmektedir. Ekim, neredeyse bütün balıkların tutulduğu ve lezzetlendiği bir dönemdir.
Bu dönem içerisinde lezzetlenmeyen veya tutulmayan bir balık yok denecek kadar azdır. Ekim ayında hangi balık yenir sorusunun en kabul gören cevabı ise; lüfer, palamut ve uskumru balıklarıdır. Bilindiği gibi bu üç balık türü en sevilen balık türleri arasındadır. Bunun yanı sıra; çipura, barbun, tekir ve kefal balıkları da bu ay içerisinde olabilecek en yağlı dönemlerindedir.
Ekim ayı, denizlerde bolluğun yaşandığı aydır. 12 ay’ın tümünde tüketilebilen balıkların neredeyse hepsi Ekim ayı içerisinde lezzetine lezzet katmaktadır. Bunun sebebi de havaların tam olarak balıkların sevdiği düzeye gelmesidir. Deniz sıcaklığının düşmesiyle balıklar yağlanmakta ve buna bağlı olarak lezzet artışı gerçekleşmektedir. Ekim ayında yenilebilecek balıklar arayanlar, öncelikle yukarıdaki önerilerimizi dikkate almalıdır.
Kılıç, lahos, kalkan ve istavrit de Ekim ayında tüketebileceğiniz çeşitlerdendir. Belirttiğimiz bu balık çeşitleri, 12 ay boyunca tüketilebilir konumdadır. Çeşitli pişirme teknikleriyle bu balıkların yemek kalitesini artırabilmek de mümkündür.