Şubat Ayında Hangi Balık Yenir?
Şubat ayında kesinlikle yenilmesi gereken balıklar, Ocak ayına göre daha fazladır. Bu ay içerisinde daha fazla balık türünün maksimum yağ seviyesinde bulunduğu görülmektedir. Balıklarda yüksek yağ seviyesi ise lezzet anlamına gelmektedir. Sonuç olarak Şubat ayı içerisinde bu balıkları tüketmeniz, hem sağlığınız hem de damak zevkiniz açısından önemli bir konudur. Bu yazımızda da “Şubat ayında hangi balıklar yenir?” sorusunun cevabı bulunmaktadır.
Şubat ayında özellikle ön plana çıkan balıklar; hamsi, istavrit, levrek, mezgit ve kalkan balıklarıdır. Bu balıklar, ay içerisinde hem olgunlaşmış hem de lezzetlenmiş olmaktadır. Dolayısıyla özellikle bu balıkların tüketilmesine yönelmeniz önerilmektedir. Av yasağının da gevşetilmesiyle birlikte belirtilen bu balıkların en lezzetli olduğu döneme girilmektedir. Şubat ayı içerisinde bu sayılan balıkları bütün balıkçılarda bulabilmeniz olası bir durumdur.
Kılıç, lahos, çipura, tekir, barbun, uskumru, lüfet, palamut ve kefal balıkları da Şubat ayında yenilebilen balıklardır. Bu balık türleri, başta saydığımız balıklara göre nispeten daha az yağlıdır. Kısacası bu balıkların saydığımız ilk balıklara göre belli bir lezzet farklılıkları vardır.
Farklı pişirme teknikleriyle Şubat ayı içerisinde tüketilebilen bu balıkları daha farklı lezzet seviyelerine çıkarabilmeniz de mümkündür. Her balığın kendi pişirme tekniği kullanılmalı ve bu tekniğe bağlı kalarak balık içerisinde bulunan yağın yine balık içerisinde kalması sağlanmalıdır. Bu durumda en iyi lezzete ulaşılmaktadır.