Mart Ayında Hangi Balık Yenir?
Her balık kendi ayı içerisinde yenilmelidir. Kendi mevsiminde yenilen balıklar insan sağlığını da dengeye sokmaktadır. Bundan dolayı mevsimden mevsime hangi balığın yenileceğine dikkat edilmelidir. Mart ayı, balık bolluğunun yaşanabildiği aylardan biridir. Bu ay içerisinde birçok balığın yağlı seviyede olduğunu görebilmek mümkündür. Yağlı ve yeterli büyüklüğe sahip olan balıklar, tüketilmeye hazır olan balıklardır. Burada listelediğimiz balıklar da mevsiminde olan ve tüketilmeye müsait olan balıklardır.
Mart ayında en çok tercih edilen balıklar; istavrit, levrek, kalkan ve mezgit türleridir. Bu türler Mart ayında daha bir yağlı olmaktadırlar. Dolayısıyla bu türlerin Mart ayında tüketilmesi, damak zevkiniz açısından son derece önemlidir. Bu tür balıklar, farklı aylar içerisinde de tüketilmektedir. Ancak kalan aylar içerisinde bu balık türlerinin tüketilmesi, Mart ayındaki gibi tüketim kadar zevkli olmamaktadır.
Mart ayında yenilebilecek balıklar, bu balık türleriyle de sınırlı değildir. Yukarıda saydığımız balık türleri, belirttiğimiz ay içinde en çok tüketilen balıklardır. Ancak ay içerisinde lezzeti yerinde ve yenilebilecek olan balık türleri daha da fazladır. Kefal, lüfer, uskumru, palamut, barbun, tekir, kılıç, çipura ve lahos balıkları da belirtilen ayda yenilebilecek olan balıklardır. Elbette bu balıkların yağ oranı, ilk saydığımız balıkların yağ oranına göre daha azdır. Dolayısıyla sayılan iki grup balık arasında lezzet farklılıklarının oluşması normaldir. Doğru pişirme tekniğiyle son derece lezzetli balıklara ulaşmanız mümkündür.