Mayıs Ayında Hangi Balık Yenir?
12 ayın tümünde tercih edilebilecek lezzetli balıklar farklıdır. Her ayın kendine özgü balık türleri vardır. Aydan aya lezzeti yerinde ve yenilmesi gereken balıklar değişmektedir. Mayıs ayı da kendine has yağı yerinde olan lezzetli balıklara sahiptir. Ancak diğer aylarda bol bulunan lezzeti fazla olan balıklar, Mayıs ayı içerisinde azalmaktadır. Öyle ki Mayıs ayında yalnızca levrek ve mezgit balıkları maksimum seviyede lezzete sahiptir. Bundan dolayı da Mayıs ayında hangi balıklar yenir sorusunu soranlara cevabımız, mezgit ve levrek balıklarıdır.
Lezzetin en yüksek seviyede olduğu balıklar bu ay içerisinde az olsa da yenilebilecek lezzette olan balıkların sayısı çok fazladır. Mayıs ayı içerisinde yenilebilir olan balıklardan bazılarının da; kefal, istavrit, lüfer, uskumru, barbun, çipura, tekir, kalkan, kılıç ve lahos balıkları olduğu bilinmektedir. Bu balıklar da Mayıs ayında tüketilmeye uygundur. Sayılan bu balıkların yağ oranı, levrek ve mezgit türlerine göre daha azdır. Ancak yine de ortalama bir yağ oranına sahip olan bu balıklar, doğru pişirme taktikleriyle maksimum lezzete ulaşmaktadır.
Mevsim aralarında ortalama yağ seviyelerinde olan balık türleri, kesinlikle doğru yöntemlerle pişirilmelidir. Aksi durumlarda balık lezzetinde sorun yaşanabilmektedir. Saydığımız bu balık türleri, hemen hemen her ay içerisinde tüketilebilecek balıklardır. Bu balıkların tüketilmesi yalnızca Mayıs ayına özgü değildir. Ancak havaların da ısınmasıyla birlikte balıkların farklı bir lezzete kavuştuğu da kabul edilmelidir.