Kasım Ayında Hangi Balık Yenir?
Kasım ayının gelmesiyle birlikte hamsi çılgınlığı da başlamaktadır. Karadeniz’den toplanan hamsiler, Türkiye’nin dört bir yerinde tüketime hazır olarak satılmaya başlanmaktadır. Kasım ayı, hamsilerin tam olarak olgunlaştığı ve yağlandığı dönemin başlangıcıdır. Bu aydan sonra gelecek 3 ay boyunca hamsiler giderek daha da yağlanmakta ve böylelikle lezzetlenmektedir. Zaten Kasım ayı içerisinde hemen herkesin tercihi hamsiden yana olmaktadır. Bunun yanında; kefal, lüfer, palamut ve uskumru balıklarının da tam yağlı olduğu dönem Kasım ayına denk gelmektedir.
Kasım ayı yenilmesi gereken balıklar, bunlarla da bitmemektedir. Kasım ayında tüketebileceğiniz çok sayıda balık vardır. Bu balıklar farklı yağ oranlarıyla damak zevkinize hitap etmektedir. Kasım ayında kesinlikle tüketilmesi gereken balıklardan bazıları da barbun ve çipuradır. Farklı iki lezzet olan barbun ve çipura, doğru şekilde pişirildiğinde eşsiz lezzetlere dönüşmektedir. Bu lezzetlerden yararlanmak için de pişirme teknikleri öğrenilmelidir.
12 ayın tümünde kesinlikle tüketilmesi gereken balıklar olduğu gibi tüketilmesi tavsiye edilen balıklar da bulunmaktadır. Tüketilebilecek olan bu balıkların içeriğinde kesinlikle tüketilmesi gereken balıklara göre daha az yağ bulunmaktadır. Kısacası bu iki balık grubu arasında lezzet farklılığının oluşması gayet normal bir durumdur. Kılıç, lahos, kalkan, tekir ve istavrit tüketilmesi tavsiye edilen balıklardandır. Bu balıkların tüketilmesi sizleri pişman etmeyeceği gibi tüketim sonucunda vücuda gerekli olan OMEGA 3 miktarı da bünyenize kazandırmaktadır.